Når du booker gasteplads os hos, kommer du til fantastiske steder. Vi ligger til på strande helt uden andre, og på små øer, hvor der kun er os, eller blot ganske små landbyer og evt. enkelte andre både. Du kan her opleve de smukkeste uforglemmelige koralrev, strande og verdens klareste vand.

Se vores togter her>>

Når vi har gaster med, er det som regel 2-4 gaster af gangen, båden er meget rummelig og der er 3 kahytter, så der er generelt meget plads ombord til fælles brug. Som udgangspunkt er vi max 6 personer ombord. Men som familiebåd, har vi også perioder hvor vi sejler selv, kun med familie og venner, eller blot med få gaster.

Fællesskabet ombord er fantastisk og vi elsker at møde nye mennesker, og vi sejler med gaster fordi vi gerne vil dele oplevelser og steder sammen. Af samme grund foretrækker vi at vores gæster er med i længre perioder.

Når du sejler med os, så er du med på en familiebåd, hvor vi oplever verden sammen. De steder vi kommer er også nye for os, og det giver dig en rigtig langtursoplevelse. Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om hvornår du kan komme med, så skriv til os på thyra@thyrahilden.dk eller jakob@valling.com
 Vi ser frem til at høre fra dig. 

Hvordan kommer du med:

Skriv en kort mail til os med lidt information omkring dig, bare ganske kort om hvorfor du mener at du ville passe godt til vores båd og hvornår du evt. ønsker at sejle med. Så snart vi har en mail fra dig afholder vi et online møde, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende. Du er også meget velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål.
Nedenfor er der måske svar på nogle af dine spørgsmål.

Køjepenge og omkostninger:

Det er ikke vores formål at tjene penge på vores gaster, vi gør det for fællesskabets skyld samt for at dele udgifterne med ligesindede.
Køjepenge er det beløb som dækker et tilskud du er med til at betale til vedligeholdelse og drift af båden, da en båd som vores er meget dyr i indkøb/drift/forsikring samt at vedligeholde mm.

Ud over køjepenge deles vi om fællesudgifter til mad, diesel, havnepenge, crusing tax, indklareringsstempler og lignende. 
Hvor store udgifterne er til dette, variere meget fra sted til sted og naturligvis også efter hvordan man køber ind osv.

Køjeprisen er 350 kr. om dagen.

Fællesudgifter omfatter bla. mad, vand, brændstof, gas, havnepenge, evt. afgifter eller tilladelser der måtte være påbudt i et givent område.

Fællesudgifter har ikke noget med køjepengene at gøre og holdes adskilt fra køjepengene, så det er gennemskueligt.

Fællesudgifter er en variabel udgift og afhænger af det område man sejler i og hvilken grad af luksus fællesskabet på det givne togt ønsker.
Erfaringsmæssigt er beløbet pr. dag pr. person ca:
– Filippinerne: Ca. 80-100 kr.
– Fiji: Ca. 100-120 kr.
– Fra Fiji over Stillehavet mod Filippinerne: Ca. 120-140 kr.
– Fransk Polynesien: 180-200 kr.

Fællesudgifter deles ligeligt mellem ALLE ombord på båden (ikke kun gaster). Man skiftes til at lægge ud for fællesudgifter og der føres regnskab via “WeShare App” og der afregnes internt inden man afmønstrer båden. Det er simpelt og det virker! Individuelle behov som spiritus, øl, slik, sodavand og lignende købes for egen regning.

Generelt:

Du er sikret en plads på båden, når depositum på kr. 5.000,- er registreret på bådens konto. Hvis du, som gast melder fra på et togt, refunderes depositum ikke. Evt. betalte køjepengene returneres kun såfremt pladsen bliver afsat til anden side. Køjepengene minus depositum skal være registreret på aftalt tid inden påmønstring. Hvis du, som gast, bliver forhindret i at møde op på påmønstringsdagen, så returneres gastebidrag ikke. Det er udelukkende en sag mellem gast og forsikringsselskab. Hvis du som gast vælger at afmønstre før tid, tilbagebetales gastebidrag kun, såfremt det lykkes at finde en anden egnet gast i den resterende periode. Hvis kaptajnen beder en gast om at afmønstre før tid, tilbagebetales gastebidrag fra den dag, du afmønstrer, til togtet slutter. Hvis afmønstringen bunder i at gasten har givet urigtige informationer i forbindelse med ansøgningen eller udviser adfærd som er uforeneligt med et videre ophold på båden, så gives der ingen kompensation.

Forsikring og vacciner:

Du skal være forsvarligt vaccineret og rejseforsikret når du sejler med os. Det samme er vi, og tilstræber en tryg rejse.

Sådan er hverdagen ombord:

Først og fremmest, så er der ikke noget mere fantastisk end at sejle rundt mellem øerne, besøge bugter og landsbyer, hvor der kun kommer få turister. Netop det, er den største grund til at vi foretrækker langsturssejlads i stedet for at rejse almindeligt. Vi har hele tiden vores hjem med, og uanset hvor man er, kan man altid trække sig tilbage til sit hjem midt ude i ingenting, og det er en hel speciel følelse.

Hverdagen ombord er hyggelig og hjemlig, vi bruger meget tid på at snakke og hygge os sammen. Meget af tiden er vi på båden, hvor vi sover, spiser og hygger, og derfra tager vi på ture til land. Sejler ud i dingyen og snorkler eller skyder aftensmaden med harpunen.Vi besøger landsbyer, går en tur i bjergene, på strandene og bader. På en langturs båd, skal man have lyst til at være på en båd, og indgå i den harmoni man har ombord, og man skal have lyst til fælleskabet, og være vant til at være blandt mennesker..

Når man er gast ombord hjælper man til med til det hele. Madlavning, rengøring, vagter, opvasken osv. Alt det som går ind under dagligdagen. Vi spiser og laver mad efter det vi kan få og fanger hvor vi er og det minder sjældent om udvalget i et dansk supermarked. Man skal gøre sig klar på, at leve en smule mere simpelt, end man gør derhjemme. Som langturs båd, er vi vandt til at leve med mindre grøntsager og kød end man gør derhjemme, du skal derfor indstille dig på andre madvaner, end de fleste ofte er vandt til. Dog øver vi os i at fiske rigtig meget og der er ofte frisk fanget fisk på menuen.

Vi bestræber os altid på, at alle ombord får tid til at nyde livet, slappe af og tage på eventyr. Ind imellem dette er der massere af daglige gøremål på en båd, som vi tager i fælleksab. Vi gør gummibåden rent, spuler dæk, vasker op, gør rent, vasker tøj osv. i fællesskab. Alle større opgaver omkring båden tager vi hvis der opstår et behov, og forventer en hjælpende hånd, når der f.eks skal skrabes bund, poleres eller andre vedligeholdelsesmæssige opgaver, når du er med.

Vandforbruget er et kapitel for sig. Vi har en watermaker, som ved hjælp at strøm (diesel) forvandler saltvand til fint drikkevand. Vi kan lave ca. 100 l i timen. Der er ingen begrænsninger i forhold til at drikke vand. Til gengæld skal der spares på øvrigt vandforbrug. Det gøres, når man vasker hænder, ved at have få dråber sammen med sæbe i hånden og vaske, og så skylle med en tynd stråle til sæben er væk. På den måde kan der vaskes hænder i en dl vand. Opvask foregår ved, at man grundigt skyller i saltvand fra hanen på køkkenbordet. Derefter kan der vaskes op i en balje varmt ferskvand.

Bad foregår ved, at man hopper i vandet, klatrer op, sæber sig ind, hopper i vandet igen og skyller sæben ud. Derefter bruger man bruseren på badeplatformen til at spule saltvandet af kroppen. På den måde kan man tage bad i få liter vand (måske lidt mere til de langhårede :). Båden har varmt trykvand, men vi bruger kun varmt vand til rengøring og opvask, ikke til brusebade. Båden har også 2 indendørs brusebade, men dem bruger vi stort set aldrig.

Bådens vaskemaskine kræver meget vand og energi. Der kan derfor godt gå et par uger mellem vi vasker, så regn pakkelisten efter det.

Solcreme er nødvendigt på sart nordisk hud. Brug faktor 50 til at begynde med. Køb en solcreme som er koral venlig. Når man har solcreme på skal man sidde på et håndklæde, så hynder ikke bliver fedtet ind, og når man smøre sig ind står man op.

Vores sejlervagter er ofte på 2-4 timer, hvor man sejler solo, og om natten sover skipper med et halvt øje, så han er til rådighed, hvis man pludselig har brug for hjælp. Om natten lapper folk indover hinanden, for at kunne snakke lidt, men de fleste nyder de stille timer med den klare stjernehimmel.

Du bliver selvfølgelig lært op i at sejle, inden du kastes ud i natsejlalds, så du kan være tryg. Du lærer meget om båden, sejlføring, sejltyper og vindforhold, og bliver oplært i alle instrumenter og hvilke ting du skal være opmærksom på. Vores forventning er her til dig, at du viser interesse og går ind til livet som gast, med en lyst til at lære at sejle.

Når vi ligger på ankerpladserne, er der mere tid til sig selv og til at udforske områderne, møde nye kulturer og bare slappe af. Det er helt op til dig selv hvordan du vil bruge disse dage, men rigtig ofte tager vi på ture i fælleskab.

Vi forventer af dig, at du er ærlig i din indledende dialog med os, at du vil indgå i samarbejdet på båden og viser initiativ, at du er åben overfor nye måder at gøre tingene på. Og vi forventer fælles respekt og forståelse af, at sejlerlivet ikke altid kan planlægges eller forudsiges.

Vi forventer af dig, at hvis du har nogle ting med i den psykiske bagage, at du fortæller os det i den indledende samtale. Vi bor meget tæt, og vi kommer til at lære hinanden rigtig godt at kende, og vi kan derfor lige så godt være helt ærlige overfor hinanden med det samme.
Har du det svært derhjemme, og ønsker at komme lidt væk hjemmefra på en psykologisk rensetur, så er langturssejlads nok ikke det rigtige for dig, da det kræver mental rubusthed at bo på en båd og være tæt på andre mennsker.

Er du i balance med dig selv, generel positiv indstillet, har du et roligt sind og ønsker du at opleve verden sammen med andre ligesindede, så er langturssejlads helt sikkert noget for dig.

Hvis du kan se dig selv i ovenstående, så er vi sikre på at vi kan få en god tur sammen.

Tobak, alkohol og andre rusmidler:

Om bord på Thor er det ikke tilladt at ryge.

Alle former for narkotika og hash er strengt forbudt både om bord og når du er i land. Indtagelse eller opbevaring af hash, illegale stoffer, illegal medicin eller narkotika medfører øjeblikkelig afmønstring og hjemtransport for egen regning.

Sejlads og alkohol er ikke en forsvarlig cocktail. Det er vores udgangspunkt om bord på Thor. Dog vil der være plads til en enkelt ”sundowner” eller to, eller måske et glas bobler ved fejring af særlige lejligheder. Når vi er i havn eller ligger for anker er vores tilgang til alkohol lidt mere afslappet, og der kan naturligvis nydes alkohol om bord – men alt med måde.

Påmønstring:

Når du booker plads hos os, er du med på langtur, hvor påmønstringsstedet er aftalt på forhånd. Stedet du skal hjem fra, kan godt ændre sig undervejs, da vi sejler efter vindforhold og ikke ønsker at være presset af skarpe deadline. Det er vigtigt for os at understrege at ruten og togterne kun er vejledende! Vi skriver hvilke områder vi forventer at være i på forskellige tidspunkter og er åbne over for hvor lang tid du/I evt vil være ombord, men foretrækker som sagt at man er med i længere perioder.

Der kan opstå udfordringer undervejs, som gør at vi bliver forsinkede eller ligger i en anden havn tæt på togtets planlagte på- og afmønstrings sted. Derfor skal du have luft i dit rejsebudget og kalender, til at bo på hotel et par dage inden båden ankommer til aftalte mødested, og/eller hvis du skal transporteres med bus, færge eller indenrigsfly til bådens placering.

Vores båd er i rigtig god stand og den er relativt ny, fra 2017, men saltvand og vind giver meget slid på en båd. Vi kan derfor risikere at noget om bord går i stykker og skal repareres akut. Dette kan resultere i at ruten ændres en smule undervejs på togtet, eller i værste fald at vi i flere uger ligger i samme by/område. Det er derfor vigtigt at du er indforstået med denne del af eventyret og at du er god til i fællesskab med os at skabe dine egne oplevelser i ventetiden.  Hvis eventyret i længere tid bliver sat på hold, kan der blive tale om at man får dele af sine køjepenge refunderet.

Vi aftaler altid med vores gaster, at vi angiveligt vil afmønstre på XX, men at man har flexible billetter. Ofte vil vi nå det aftalte sted, men for os er det vigtigt, at vi har fleksibiliteten og har tid til at opleve det ukendte, da det er sådan vi sejler.
Det er altid en rigtig god ide med en flexibel billet.

Vil du vide mere om vores fremtidige sejlplaner kan du se vores togter eller du kan altid skrive til os: thyra@thyrahilden.dk / jakob@valling.com

Translate »